Сдружение "Ботев Пловдив"

Стадион, Емблема, Клуб

Уважаеми Ботевисти,

Днес се проведе среща между Георги Самуилов и представители на УС на Сдружението, КПБП и BULTRAS. Бяхме уведомени от г-н Самуилов, че към днешна дата целият Съвет на директорите е с подадени оставки.

Към този момент 60% от акциите на ПФК БОТЕВ АД, които бяха собственост на дружеството на Георги Самуилов ЕФ ЕС МЕНИДЖМЪНТ, са прехвърлени на Сдружение “ПФК Ботев”.

Пред всички присъстващи, представляващи организираните привърженици на Ботев Пловдив, Георги Самуилов категорично заяви, че ще продължи да помага в издръжката на клуба.

Важно е да се знае, че Сдружение ПФК Ботев никога не е правило постъпки за придобиването на тези акции. 

Сдружението е длъжно да поеме тази отговорност и и вече процентът притежавани акции от Сдружение ПФК Ботев е 61%.

От тук нататък приоритетите ни са свързани с провеждане на предстоящото Общо събрание на акционерите на ПФК БОТЕВ АД, запазване на спокойствие и добра атмосфера в клуба.

С уважение,
УС на Сдружение ПФК Ботев

Във връзка с наложените ограничения в продажбата на билети, членовете на Сдружение "ПФК Ботев", имат право да запазят за закупуване 1 билет за предстоящия мач за купата на България между Ботев и ЦСКА.
За целта е нужно ДО КРАЯ НА ДНЕШНИЯ ДЕН (08.06.2020г.) да попълнят бланката от приложения линк.
Билетите ще бъдат за Южната трибуна в Коматево, тъй като на Централната трибуна ще бъдат допускани единствено привърженици закупили сезонни карти.

ДО
ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ И СИМПАТИЗАНТИТЕ
НА ПФК БОТЕВ ПЛОВДИВ
ДО ФУТБОЛНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ


УВАЖАЕМИ БОТЕВИСТИ,
УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛИ НА ФУТБОЛА,

Сдружение ПФК Ботев е юридическо лице, законен правоприемник на ФК Ботев Пловдив, създаден през март 1912 год.
Сдружението е учредено през 1990 год. В него членуват представители на всички фенски организации и то представлява широк кръг от привържениците на Ботев Пловдив.
Сдружението е притежател на четирите елемента на финансовия феърплей, съгласно нормативите на УЕФА: седалище, име, клубни цветове, емблема на футболния клуб.
Сдружението е член на БФС и благодарение на това обстоятелство ПФК Ботев АД с мажоритарен собственик Георги Самуилов участва в българското първенство.
Сдружението през 2010 год. възобнови участието на клуба в българския футбол след фалита на акционерното дружество с мажоритарен собственик Д. Христолов.
Сдружението пое клуба след фалита на КТБ АД през 2014 год. и под негово ръководство през 2017 год. ПФК Ботев Пловдив спечели две купи в една и съща година.
Поради гореизложените факти, Сдружението е гарант и носител на пълната отговорност за състоянието и съществуването на автентичния Ботев Пловдив.
За да изпълнява горепосочените си функции, Сдружението има право на един член в Съвета на директорите на АД, съгласно Устава на ПФК Ботев АД, и този член се определя единствено и само от Общото събрание на Сдружението, което е самостоятелно и независимо юридическо лице и всякаква намеса в неговите дела е недопустима.
В настоящата ситуация на седемчленен Съвет на директорите на акционерното дружество, Сдружението няма никаква правна и фактическа възможност, както и никакви намерения, да управлява ПФК Ботев Пловдив. Неговата роля е да защитава интересите на вековния клуб, защото Ботев Пловдив е създаден от феновете за феновете, а не за мажоритарния собственик, който и да е той, защото Ботев Пловдив го е имало и ще го има преди и след него.

Важно е да съобщим, че прехвърлянето с писмен договор на 60% от акциите от Сдружението на дружество на настоящия мажоритарен собственик стана през 2018 год. при следните задължения на същия:
1. Да развива и финансира ПФК Ботев Пловдив, както и да изгради стадион „Христо Ботев“, съгласно одобрения от Община Пловдив инвестиционен проект.
2. В съвместен диалог с останалите акционери и в частност със Сдружение ПФК Ботев да обсъди и приеме механизъм, който гарантира запазване на седалище, име, клубни цветове, емблема на футболния клуб и право на ползване на стадион „Христо Ботев“, включително чрез промени в Устава на дружеството и вписване в Търговския регистър.
3. Да разработи стратегия и план за развитие на ПФК Ботев Пловдив чрез промени в управленската структура на клуба с цел привличане на нови членове на Съвета на директорите с опит, познания и авторитет, ангажирани със стратегическото и оперативното му управление.

Кое от тези задължения е изпълнено от мажоритарния собственик всеки може сам да прецени. Поради това, нямаме желание същият да напуска клуба и категорично се противопоставяме на всякакви опити да бъдем употребени като причина за ново бягство от Ботев Пловдив, каквото настоящият собственик направи веднъж при определени политически обстоятелства в началото на 2017 год.
Настояваме мажоритарният собственик да изпълни поетите от него договорни задължения и други реципрочни ангажименти, като не се поставя над Закона и спазва правовия ред.
Оставаме с разбиране и без коментар последното изявление на мажоритарния собственик в стил 90-те години на миналия век.

06.02.2020 год., гр. Пловдив
УС на Сдружение ПФК Ботев

Уважаеми Ботевисти,

В началото на 2020 година група свободолюбиви граждани* на Пловдив, обединени от каузата за съхранение паметта на безсмъртния поет и револционер Христо Ботев – патрон на любимия ни футболен клуб „Ботев“, взехме решение за възраждането на една достойна традиция, завещана ни през годините от нашите предшественици.

В зората на своето развитие българският клубен футбол е бил носител на идеалите за патриотичност и родолюбие, въплътени в сърцата и душите на неговите ръководители, състезатели и привърженици. Именно преклонението към националните ни герои и тяхното дело са били в основата на прохождащите тогава спортни организации, съставени предимно от млади хора, изпитващи потребност да защитават с чест клубните знамена.

Като един от пионерите на спорта в България, футболен клуб „Ботев“ е бил за пример и в реализирането на редица инициативи от обществен характер, превърнали го през десетилетията в много повече от обикновен спортен клуб.

Сред най-паметните инициативи на нашите предци е била и идеята им за създаването на „Ботевъ лист“, като средство за съхраняване на българския дух и памет за величавия българин и образоването и възпитанието в ценностите, които е носил сред пловдивските младежи.

„Ботевъ лист“ е издаван от футболния клуб в периода до 1944 година, когато като следствие от промените в политическата система и реорганизацията на спортните дружества, наложената благородна традиция е била прекъсната.

Днес с гордост можем да заявим, че духовната връзка с нашето минало е съединена, а доказателство за това е отпечатаният през настоящата 2020 година нов брой на легендарния „Ботевъ лист“.

*Управителният съвет на Сдружението благодари на Атанас Янков, Борис Генов, Васил Киризиев и Стефан Попов, без които тази инциатива нямаше да се осъществи

Ботевъ Лист 2020

Уважаеми Членове,

Вече може да се присъедините към групата за дискусии, мнения и анкети между членовете на Сдружението през 2020г.:

https://www.facebook.com/groups/3262038933871317/

Продължавайки практиката от последните 2 години, до тази група достъп получават единствено настоящите членове на Сдружението.

В нея всеки има право да изказва мнение, да направи предложение, да ги подложи на гласуване и други.

Групата се използва и за обмяна на информация между членовете на Сдружението и управителния съвет, която не е подходяща за изнасяне в публичното пространство.

Групата за 2019г. ще бъде архивирана. Това означава, че хората, които са били членове през 2019г. ще запазят достъп до нея, но няма да има възможност за нови публикации и коментари.

Напомняме Ви в Заявлението за членство да посочвате актуален емайл адрес, който използвате за вход във facebook.

По този начин значително ще ускорите приемането Ви в групата при заявка.

 

Само Ботев!

ДО
Г-Н ГЕОРГИ САМУИЛОВ
СОБСТВЕНИК НА ЕФ ЕС МЕНИДЖМЪТ ЕООД
 
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН САМУИЛОВ,
 
В отговор на Вашето "изявление към ботевистите", с пълното съзнание за отговорността, която носим, заявяваме следното:
 
С Договор от 30.08.2018 год., Еф Ес мениджмънт ЕООД с регистриран капитал от 2 лв. придоби 60% от капитала на ПФК Ботев АД при условия:

  • да развива и финансира ПФК Ботев АД;
  • да изгради стадион „Христо Ботев“, съгласно одобрения от Община Пловдив инвестиционен проект,
  • да разработи стратегия и план за развитие на ПФК Ботев АД.
Петнадесет месеца по-късно не е започнало изпълнението на тези ангажименти. Състоянието на клуба е по-лошо от това, в което го поехте.
 
Задълженията нарастват, вместо да се покрият; освобождават се масово футболистите, както и треньорите, които бяха доведени през лятото, лицензирането за следващата спортно-състезателна година е проблемно; школата е в регрес; годината ще е отрицателна, а не нулева, и т. н.
 
Решаването на най-големия проблем на клуба - строежа на стадион „Христо Ботев“, отлагате до развалянето на концесията.
 
Заявяваме Ви, че намерението за скрита приватизация на стадиона е категорично недопустимо.
 
По тези причини, опитът Ви, чрез обръщението да се прехвърли вината от болната глава на здравата е твърде наивен.
 
Като сериозен бизнесмен Ви призоваваме да изпълнявате ангажиментите си по горепосочения договор.
 
29.11.2019г., гр. Пловдив
 
С уважение,
СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ
КЛУБ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА БОТЕВ ПЛОВДИВ
ОБЕДИНЕНИ ФРАКЦИИ BULTRAS

Уважаеми Ботевисти,

След добрата новина за осигурените средства за инвестиции в пловдивската спортна инфраструктура, искаме да ви уведомим, че още един дългогодишен проблем за Ботев може да бъде разрешен.

След проведена среща на ръководството на Сдружение ПФК Ботев със синдика на ТЦ ИМЕ АД, стана ясно, че се подготвя процедура за продажбата на 39% от акциите на ПФК Ботев АД, собственост в момента на ТЦ ИМЕ АД.

Към настоящия момент в клуба трябва да се изготвят документите, нужни за оценката на тези акции.

Според Устава на нашия клуб, акциите ще бъдат предложени за закупуване на сегашните акционери. Това са Сдружение ПФК Ботев и Еф Ес мениджмънт ЕООД, собственост на г-н Георги Самуилов.

Единодушно е мнението в жълто-черната общност, че тази част от капитала на дружеството трябва да се придобие от Сдружение ПФК Ботев.

Сдружението като обществена институция, съхраняваща ботевизма, започва действия за закупуването на тези акции и ще направим всичко, което е по силите ни, това да се случи възможно най-скоро.

УС на Сдружение ПФК Ботев

Сдружение ПФК Ботев, КПБП и BULTRAS изразяваме своето възмущение от днешното изказване на г-н Здравко Димитров (публикувано в www.plovdiv24.bg).
 
Каним градоначалника на среща в най-кратък срок, като го призоваваме да вземе нужните мерки по заявените от нас позиции.

На 23.02.2020 година прведохме среща между членовете на Сдружението и Асен Караславов.

Управителния съвет и присъствалите на срещата изказваме удовлетворението си от проведената дискусия и заявяваме пълна подкрепа към г-н Караславов и заявените от него намерения за управлението и развитието на Ботев Пловдив.

 

Скъпи ботевисти,

Лансираната преди няколко дни идея за развалянето на концесията на Стадион Христо Ботев, хвърли в смут привържениците на отбора.

Тази идея не е нова и тя се споменава периодично през последните няколко години.

След обявеното възобновяване на строежа, във всички нас цареше увереност, че поетите ангажименти от хора на високи позиции в държавата ни, ще бъдат изпълнени.

Не е ясно какво днес променя ситуацията на 180°!

Развалянето на концесионния договор за строителството на стадиона затваря вратите пред възможността дружеството ПФК Ботев АД да бъде оздравено и оставя много неясноти и несигурност около бъдещето на стадиона, като „Дом на Ботев Пловдив“.

Сдружение ПФК Ботев, призовава своите членове да се включат в предстоящото събиране на 10.11.2019 пред Стадион Христо Ботев от 11.00 часа, организирано от Обединени фракции „Bultras” и „Клуб на привържениците на Ботев Пловдив”.

https://www.facebook.com/events/985011751831997/

Провеждането на това мероприятие и неговата масовост са ясно доказателство към обществеността и хората облечени във власт, че жълто-черната общност не е безразлична пред съдбините си.
Сега имаме нужда да сме по-обединени от всякога!

Управителен съвет на Сдружение ПФК Ботев

Уважаеми съграждани,

Искаме да изразим, не за първи път, подкрепата си към решението на държавните и местните институции за инвестиции в общинска спортна инфраструктура.

При невъзможност на спортните клубове да осигурят средства за такава инфраструктура, намираме за напълно нормално това да се направи с публични средства, тъй като ползването ѝ ще бъде в полза на данъкоплатците.

В последните години в много градове на България се изградиха подобни спортни съоръжения. От страна на Футболнен клуб Ботев Пловдив, в лицето на неговите собственици (г-н Георги Самуилов и Сдружение ПФК Ботев), ясно са изразени одобрение и подкрепа за тази идея. 

Бихме искали да се обърнем и към ръководството на ПФК Локомотив Пловдив АД, с призив ясно да изразят отношението си към:

  • плановете, с публични средства, да се дострои стадион Христо Ботев (с вече вложени от клуба над 10 млн лева);
  • да се изгради спортна база на ПФК Локомотив;
  • да се извършват текущите ремонти и подобрения в спортните бази въобще (зала Колодрума, ремонт на стадион Локомотив през 2019 и т.н.).

За да се спрат 30 годишните спекулации за стадион Пловдив - искаме ясно да заявим, че публиката на Ботев Пловдив си има собствен дом, той се казва стадион Христо Ботев!

Стадион Пловдив не е алтернатива на стадион Христо Ботев и това мнение се споделя от цялата жълто-черна общност.

Нямаме никакво намерение да приемем отборът ни да домакинства на общ стадион с друг футболен клуб.

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ

Сдружението да е структура на ботевистите, чиято цел да бъде гарантиране на неприкосновеността и непреходността на футболния клуб Ботев Пловдив – традиции, цветове, символи, история. Политиката му да се ръководи от идеята за неизменно участие в клубното конституиране и в процесите по взимане на стратегически решения.