В официалния канал на "ПФК Ботев" - СНЦ може да следите в реално време строежа на Колежа.

Screenshot 2021 01 13 115326

Гражданският съвет за строежа на Колежа е сформиран след проведена анкета между членовете на Сдружението.

Официалното Съветът започва да работи на 12 Май 2020 година, след входирането на официално писмо в Община Пловдив. 

Целта на съвета е реализирането на максимална Обществена подкрепа за завършването на стадион „Христо Ботев“ гр. Пловдив, както и защитаване на интересите на ботевистите и обществеността при този така важен проект за град Пловдив.

Членовете на Гражданския съвет са:

 • инж. Атанас Стафунски – собственик и управител на „Теракомстрой“ ООД гр. Пловдив – по част „ Площадкови ВиК мрежи“ и „Вертикална планировка“
 • инж. Атанас Танчев – изпълнителен директор на „Филкаб“ АД – по част „Електро“
 • инж. Борис Гиздаков - строителен инженер, завършил право, независим оценител на недвижими имоти;
 • инж. Иван Стаев - строителен инженер, специалност „Конструкции“ с богат опит в инвестиционния контрол;
 • инж.Рангел Мутафчийски – съсобственик и управител на „VGR” ООД гр. Пловдив - цялостно проектиране и изграждане на сгради в промишления сектор – по част „Конструкции;
 • адв. Тихомир Стойчев - специалист по търговско, дружествено и договорно право;
 • инж. Цветозар Павлов – управляващ собственик на „GM project management” ЕООД гр. Пловдив, консултации в областта на строителството, подготовка, договаряне и управление на големи строителни обекти.

УВАЖАЕМИ Г-Н РАЙЧЕВ,

След проведената с вас среща на 08.04.2021 г., ние от Граждански съвет, както и жълто-черната общественост, останахме силно обезпокоени от получените отговори, на някои от поставените Ви въпроси относно дострояването на стадион „Христо Ботев“.

Предвид големия обществен интерес и необходимостта от прозрачност на обществената поръчка: „Изпълнение  на  строеж, част  от  Общинската  спортна  инфраструктура  - Стадион „Христо Ботев“ – град Пловдив”, ние от Граждански съвет като представител на целокупната жълто-черната общност, настояваме в най-кратък срок дa получим вашите писмени отговори на следните въпроси:

 1. Съгласно представения Ви финансово - строителен план, кои части от обекта, в какъв обем и в каква степен на завършеност ще бъдат изпълнени с наличните 25 млн. лв.?
  С това гарантира ли се ползването на стадиона за мачове от българското първенство и за купата на България?

 2. Кога ще са готови становищата, относно съответствието на наличните седалки, към действащите норми - противопожарни, санитарно-хигиенни, строително-технически и международни (изискванията на UEFA за 4-та категория)?

 3. Кога ще бъде извършен ремонт на терена на стадион "Христо Ботев", какви СМР ще включва ремонта, по какъв способ ще бъде възстановено тревното покритие с цел нормалното ползване на терена и стадиона?


Очакваме Вашите писмени отговори, в 7 дневен срок на адрес:гр. Пловдив, ул. „Ильо Войвода” № 4 или на имейл - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


С уважение: Граждански съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион „Христо Ботев“

Ангел Райчев - Община Пловдив

Уважаеми ботевисти,

Днес беше последният срок, в който трябваше да стартира процедурата по обявяване на обществената поръчка за дострояването на ст. "Христо Ботев".

И този срок няма да бъде спазен, както стана ясно от заместник-кмета по строителството на Община Пловдив - инженер Райчев.

Новият срок е понеделник 27.07.2020.

Изпълняваме задължението си да информираме обществеността, без да се ангажираме с мнение, дали поредният срок ще бъде спазен.

На разположение сме за съдействие на всички заинтересовани лица и институции.

От Гражданския съвет

Уважаеми ботевисти,

Днес, 17.07.2020 г. Гражданският съвет проведе пореден разговор със заместник кмета по строителството инж. Пламен Райчев.

Той потвърди информацията за полученото положително становище от АОП и заяви,че вече е предприел действия по обявяването й. По неговите думи е необходимо да се нанесат предложените от АОП предписания и корекции, както и последно преглеждане на всички подробности, с цел недопускане на неточности във връзка със сложността и обема на поръката.

По думите на инж. Райчев, нормалният срок за обявяване на поръчката е сряда, 22.07.2020 г., като заяви, че обявяването й не зависи и не е обвързано с готовността на поръчката за другия стсдион в Пловдив.

Гражданският съвет изрази мнение, че е недопустимо и неоправдано да не се спази и този срок и пожела успешна работа на екипа на община Пловдив, работещ по тази поръчка.