Граждански съвет

Обществена подкрепа и контрол при завършването на стадион „Христо Ботев

В официалния канал на "ПФК Ботев" - СНЦ може да следите в реално време строежа на Колежа.

Screenshot 2021 01 13 115326

Гражданският съвет за строежа на Колежа е сформиран след проведена анкета между членовете на Сдружението.

Официалното Съветът започва да работи на 12 Май 2020 година, след входирането на официално писмо в Община Пловдив. 

Целта на съвета е реализирането на максимална Обществена подкрепа за завършването на стадион „Христо Ботев“ гр. Пловдив, както и защитаване на интересите на ботевистите и обществеността при този така важен проект за град Пловдив.

Членовете на Гражданския съвет са:

 • инж. Атанас Стафунски – собственик и управител на „Теракомстрой“ ООД гр. Пловдив – по част „ Площадкови ВиК мрежи“ и „Вертикална планировка“
 • инж. Атанас Танчев – изпълнителен директор на „Филкаб“ АД – по част „Електро“
 • инж. Борис Гиздаков - строителен инженер, завършил право, независим оценител на недвижими имоти;
 • инж. Иван Стаев - строителен инженер, специалност „Конструкции“ с богат опит в инвестиционния контрол;
 • инж.Рангел Мутафчийски – съсобственик и управител на „VGR” ООД гр. Пловдив - цялостно проектиране и изграждане на сгради в промишления сектор – по част „Конструкции;
 • адв. Тихомир Стойчев - специалист по търговско, дружествено и договорно право;
 • инж. Цветозар Павлов – управляващ собственик на „GM project management” ЕООД гр. Пловдив, консултации в областта на строителството, подготовка, договаряне и управление на големи строителни обекти.

Сдружение ПФК Ботев изказва огромна благодарност на всички членове на Граждански съвет за оказване на обществена подкрепа за дострояването на стадион Христо Ботев.

Ботевистите взели участие в дейността на съвета през последната година и половина изнесоха огромен товар в една сложна и специфична материя.
Малко хора могат да разберат и оценят положените усилия, но свършеното заслужава дълбок поклон.

Въпреки опитите за коректна комуникация с Община Пловдив, се получи разминаване между очакванията и фактическите събития.

Изискваната публична информация отсъстваше и зададените въпроси не получиха своя конкретен отговор.

В този случай членовете на Гражданския съвет считат, че възможностите за конструктивен диалог са изчерпани и смятат за най-удачно представители на Обединени фракции Бултрас да продължат комуникацията с Община Пловдив и да окажат нужния натиск за скорошното довършване на Колежа.

От УС на Сдружение ПФК Ботев

УВАЖАЕМИ Г-Н РАЙЧЕВ,

След проведената с вас среща на 08.04.2021 г., ние от Граждански съвет, както и жълто-черната общественост, останахме силно обезпокоени от получените отговори, на някои от поставените Ви въпроси относно дострояването на стадион „Христо Ботев“.

Предвид големия обществен интерес и необходимостта от прозрачност на обществената поръчка: „Изпълнение  на  строеж, част  от  Общинската  спортна  инфраструктура  - Стадион „Христо Ботев“ – град Пловдив”, ние от Граждански съвет като представител на целокупната жълто-черната общност, настояваме в най-кратък срок дa получим вашите писмени отговори на следните въпроси:

 1. Съгласно представения Ви финансово - строителен план, кои части от обекта, в какъв обем и в каква степен на завършеност ще бъдат изпълнени с наличните 25 млн. лв.?
  С това гарантира ли се ползването на стадиона за мачове от българското първенство и за купата на България?

 2. Кога ще са готови становищата, относно съответствието на наличните седалки, към действащите норми - противопожарни, санитарно-хигиенни, строително-технически и международни (изискванията на UEFA за 4-та категория)?

 3. Кога ще бъде извършен ремонт на терена на стадион "Христо Ботев", какви СМР ще включва ремонта, по какъв способ ще бъде възстановено тревното покритие с цел нормалното ползване на терена и стадиона?


Очакваме Вашите писмени отговори, в 7 дневен срок на адрес:гр. Пловдив, ул. „Ильо Войвода” № 4 или на имейл - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


С уважение: Граждански съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион „Христо Ботев“

Ангел Райчев - Община Пловдив

Уважаеми ботевисти,

Днес беше последният срок, в който трябваше да стартира процедурата по обявяване на обществената поръчка за дострояването на ст. "Христо Ботев".

И този срок няма да бъде спазен, както стана ясно от заместник-кмета по строителството на Община Пловдив - инженер Райчев.

Новият срок е понеделник 27.07.2020.

Изпълняваме задължението си да информираме обществеността, без да се ангажираме с мнение, дали поредният срок ще бъде спазен.

На разположение сме за съдействие на всички заинтересовани лица и институции.

От Гражданския съвет

Screenshot 2021 01 13 115326

Park Botev

collegebeer 300x250 v2