УВАЖАЕМИ Г-Н РАЙЧЕВ,

След проведената с вас среща на 08.04.2021 г., ние от Граждански съвет, както и жълто-черната общественост, останахме силно обезпокоени от получените отговори, на някои от поставените Ви въпроси относно дострояването на стадион „Христо Ботев“.

Предвид големия обществен интерес и необходимостта от прозрачност на обществената поръчка: „Изпълнение  на  строеж, част  от  Общинската  спортна  инфраструктура  - Стадион „Христо Ботев“ – град Пловдив”, ние от Граждански съвет като представител на целокупната жълто-черната общност, настояваме в най-кратък срок дa получим вашите писмени отговори на следните въпроси:

  1. Съгласно представения Ви финансово - строителен план, кои части от обекта, в какъв обем и в каква степен на завършеност ще бъдат изпълнени с наличните 25 млн. лв.?
    С това гарантира ли се ползването на стадиона за мачове от българското първенство и за купата на България?

  2. Кога ще са готови становищата, относно съответствието на наличните седалки, към действащите норми - противопожарни, санитарно-хигиенни, строително-технически и международни (изискванията на UEFA за 4-та категория)?

  3. Кога ще бъде извършен ремонт на терена на стадион "Христо Ботев", какви СМР ще включва ремонта, по какъв способ ще бъде възстановено тревното покритие с цел нормалното ползване на терена и стадиона?


Очакваме Вашите писмени отговори, в 7 дневен срок на адрес:гр. Пловдив, ул. „Ильо Войвода” № 4 или на имейл - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


С уважение: Граждански съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион „Христо Ботев“