Сдружение ПФК Ботев подкрепя напълно клуба в протеста срещу несправедливото съдийство

Уважаеми ботевисти!

Сдружение ПФК Ботев, в качеството си на миноритарен акционер в клуба и член на Българския футболен съюз, заявява пълна подкрепа на ПФК Ботев АД в искането за оставка на Председателя на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Виктор Кашай. Споделяме напълно и изразеното от клуба мнение, че основните принципи и протоколи за използване на системата VAR в българското първенство са нарушени и не отговарят на стандартите на FIFA.

За съжаление ощетяването на отбора ни чрез VAR е толкова системно, че не приемаме оправданието за случайни грешки. Обективно се извършват умишлени действия във вреда на отбора, като само за този сезон на Ботев Пловдив са отменени 9 гола след VAR, като поне в половината случаите положенията дори не са спорни и става дума за стандартни единоборства.

Без съмнение и други отбори в шампионата също са потърпевши от посредственото съдийство и извращенията с VAR, затова ги призоваваме да се включат в действията ни. Убедени сме, че е нужна тотална реформа във футбола ни и преди всичко в съдийството. Защото е факт – толерират се определени отбори като се поставя „чадър“ над извършителите – съдиите в конкретните мачове.

Поради това призоваваме всички привърженици на жълто-черния тим още по-силно да подкрепят любимия отбор с всички законни средства – не само срещу футболните съперници, но и срещу произвола на Българския футболен съюз, Съдийската комисия и техните слуги на терена.

Недраги управляващи българския футбол, доволни ли сте от постигнатото през последните десетилетия? Отдавна ударихме дъното! Докарахте я дотам, че вече и за VAR ни се подиграват в чужбина!
За това искаме оставката на Председателя на съдийската комисия и неговите заместници!

Надяваме се всички български фенове, въпреки различните ни клубни пристрастия, да заемем обща позиция – ЗА честната игра, ЗА професионалното управление на любимия ни спорт, ЗА доброто бъдеще на футбола в България!

Търпението ни се изчерпа. Време е за промяна! Вън ментетата от българския футбол!

Сдружение ПФК Ботев

С пълната подкрепа на КПБП и Обединени фракции Бултрас

25 октомври, Пловдив