Кампания „100% Ботев Пловдив“

Уважаеми Ботевисти,

След успешния край на кампанията „Да живее Ботев Пловдив“, Сдружение „ПФК Ботев“ дава старт на една също толкова значима кампания – „100% Ботев Пловдив“, чиято цел е събирането на 100% от акциите на Клуба на едно място. Кампанията ще подпомогне откупуването на 39% от акциите на Ботев Пловдив, които в момента са собственост на ТЦ ИМЕ АД – в несъстоятелност.

Още преди година Сдружението публично афишира намеренията си за събирането на всички акции на едно място с цел повишаване атрактивността на Клуба за потенциални инвеститори и осигуряване на неговата дългосрочна стабилност. След дълги процедури, възможността за закупуването им е факт. В момента е сключен договор и е внесен задатък, като оставащата сума за събиране е 100 000 лв. Срокът е до средата на февруари.

Защо закупуването на тези акции е важно?

Придобиването на пълния пакет акции категорично изяснява собствеността на Клуба и гарантира нормалното му функциониране. В продължение на години самото провеждане на акционерните събрания на ПФК Ботев АД (предпоставка за гласуването на важни решения) зависеше от дружество, обявено в несъстоятелност.

Със събирането на едно място на пълния пакет акции ще направим ПФК Ботев АД изключително привлекателен за инвеститорите. Така привържениците на най-стария футболен Клуб в България ще извършат подвиг за стабилизирането на любимия си Ботев Пловдив, при това – за втори път през последните месеци.

И макар че процесът по придобиването на остатъчните акции да стартира преди доста време, след заявения интерес от г-н Зингаревич всички действия са съгласувани с него и неговите представители.

Какво конкретно предстои?

1. Открита е сметка за дарения за кампанията: IBAN : BG57 TEXI 9545 1004 0180 00, Сдружение ПФК Ботев

2. Възобновяват се онлайн търговете, като ще бъдат предложени още ценни за ботевистите артикули.

3. Възстановява се благодарствената онлайн стена за дарителите, насочена към фирмите на www.565.botevplovdiv.org

4. Като закупите виртуален билет за Колежа от системата на Eventim на цена от 19,12 лева. www.eventim.bg

  • Билетите може да закупите още от:
  • Бензиностанции ОМВ
  • Книжарници Orange
  • Български пощи
  • Технополис
  • Билетната каса пред община Пловдив

5. Чрез системата за електронни разплащания Paypal на: paypal@kpbp.bg

6.  Може да дарите и в кутиите за дарения в клубния магазин на базата и във фен магазина на ул. Нестор Иванов 1.