Феновете на Ботев задават публично 5 въпроса за Колежа

Пловдив, 19 септември 2022 г.  Феновете на Ботев изпратиха официална покана за среща на 22-и септември на възложителя, изпълнителя и надзора и проектанта на реконструкцията на стадион „Христо Ботев“, както и някои от най-важните въпроси за Колежа, на които държат да получат публично отговор. Следва писмото: 


До Здравко Димитров

с копие до Пламен Райчев

                     Георги Савов

                     Илиян Филипов

                     Атанас Ангелов

                     Покана за среща

Уважаеми господа,

във връзка с качеството ви на възложител, проектант, изпълнител и надзор на обществено значим проект, какъвто безспорно е стадион „Христо Ботев“, ви каним на среща с представители на привържениците на Ботев Пловдив на 22.09.22г. от 18:30ч. – Община Пловдив! Най-важните въпроси, на които държим да получим публично отговор, са следните:

1. Как ще бъдат вложени и какво конкретно ще бъде изпълнено (кои СМР) с първоначално осигурените от държавата 25 млн. лева за довършването на стадион „Христо Ботев“?

2. Ще бъдат ли вложени по предназначение гласуваните от Общинския съвет на град Пловдив 12 млн. лева за цялостното изграждане на козирката (включително цялостно покривно покритие) на стадион „Христо Ботев“ и кога ще се случи това?

3. След пропуските и промените в проекта и в изпълнението на стадиона, гарантирате ли, че стадионът ще може да получи в близко бъдеще категория 4 от УЕФА? 

4. Как планирате цялостното завършване на стадион „Христо Ботев“, съгласно проекта и откъде ще осигурите необходимите за това средства: От държавата, от заем, от бюджета на Община Пловдив или чрез друга форма на финансиране?

5. След като до 2014 г. в строителството на стадион „Христо Ботев“  бяха вложени около 10 млн. лева, а в последните 2 години бяха осигурени за довършването му още над 40 млн. лева, кога стадион „Христо Ботев“ ще бъде окончателно завършен и колко още средства ще са необходими за това?

Дължите отговорите на тези и други зададени ви въпроси не само на нас, но и на гражданите и данъкоплатците в град Пловдив, които с нетърпение очакват срещата с вас!

С уважение:

Обединени фракции Бултрас

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив

Сдружение ПФК Ботев