Изявление на Сдружение ПФК Ботев

УВАЖАЕМИ БОТЕВИСТИ,

Предвид трудната ситуация, в която се намира обичаният от нас Ботев Пловдив, и вследствие задължението ни като миноритарен акционер в ПФК „Ботев“ АД да защитаваме изконните интереси на клуба, се чувстваме длъжни да изразим нашето становище по наболелите през последните дни въпроси.

Наясно сме, че създалата се ситуация, с оглед слабите ни резултати и неуредиците в и около клуба, е изключително неприятна и неприемлива за всеки ботевист и ние не правим изключение от това. Споделяме напълно недоволството на нашата общност от моментното състояние на любимия клуб и някои неспазени досега обещания от страна на мажоритарния акционер.

С оглед на някои изявления от последните дни, бихме желали да напомним, че Сдружение ПФК Ботев е правният субект, който притежаваше 100% от акциите на клуба и като такъв прехвърли 99% с договор на г-н Антон Зингаревич. В същия договор са залегнали и определени условия за връщането на мажоритарния дял акции обратно на Сдружението и е неприемливо лица, неупълномощени от Сдружението и не представляващи го, да искат чрез медийни изявления от г-н Зингаревич да прехвърли незнайно на кого притежаваните от него книжа.

Същевременно искаме да отбележим, че с удовлетворение наблюдаваме промените, които мажоритарният собственик на клуба прави през последните дни, за да спре негативните тенденции. Отчитаме направените от него анализи и последвалите конкретни действия по преструктурирането на клуба. Очакваме още реални действия в кратък период от време, свързани с начините за финансиране на клуба и други, все още нерешени казуси.

Наясно сме, че наслоените с години проблеми няма как да бъдат решени незабавно. В сложната ситуация, в която се намираме, е нужно да се обединим и заедно да помогнем на Ботев Пловдив да се изправи на крака, за да носи отново радост на всички „жълто-черни“ привърженици. В този момент е важно ние – привърженици, ръководители, треньори и футболисти, да загърбим своето его и лични интересни, защото Ботев Пловдив е над всички нас.

Сдружение ПФК Ботев