Феновете на „Ботев“ създават Граждански съвет за Колежа

Днес (22.12.2023 г.) на стадион „Христо Ботев“ се състоя неформална среща между представители на всички формални и част от неформалните организации на привържениците на „Ботев“ Пловдив с лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов и кмета на Пловдив Костадин Димитров.

На нея бяха коментирани актуални въпроси, свързани с цялостното довършване на стадион „Христо Ботев“ с оглед допълнително отпуснатите от държавата средства в размер на над 33 милиона лева.

Ботевистите благодариха на Бойко Борисов за осигуреното финансиране, с което домът ни ще може да бъде окончателно завършен, като анонсираха създаването на Граждански съвет, който в симбиоза с кмета на Пловдив, както и с оторизирани от него професионалисти, ще дискутира обстойно всички детайли по довършването на стадион „Христо Ботев“, както и ще следи стриктно за целевото изразходване на предоставените средства. В Гражданския съвет ще бъдат привлечени архитекти, инженери, адвокати и други експерти, които ще имат основен ангажимент да подпомагат община Пловдив в управлението на проекта за довършването на стадион „Христо Ботев“ с всички необходими функционалности на помещения и оборудване, за да може клубът ни да ползва материална база на европейско ниво.

Лидерът на ГЕРБ изяви желание да посети мач на жълто-черните на Колежа и още веднъж повтори обещанието си, че на стадион „Христо Ботев“ ще се играе и финал за Суперкупата на Европа.

Бъдете будни!