Поредната атака срещу Сдружението няма да ни откаже

УВАЖАЕМИ БОТЕВИСТИ,

През последните години и месеци членове на Сдружение „ПФК Ботев“, включително и неговият председател Борис Гиздаков, неколкократно са ставали обект на вербални атаки, заплахи и закани за съдебни дела срещу тях. В последните часове отново станахме свидетели на нисш опит председателят на организацията да бъде сплашен, като потайно през нощта неизвестни засега лица са надраскали със спрей кафенето в сградата, в която живее.

Вандалската проява не блести с голяма оригиналност, но показва грозното лице на българската действителност – когато дадена част от обществото ни се стреми да гради и защитава дадена ценност, бива атакувана по всевъзможни начини от маргинални групи.

През последните години членове на Сдружението активно участват в процесите около строежа на нашия дом – Колежа. И сега, когато усилията ни започват да дават резултат, макар и с компромисно изпълнение на различни видове СМР, се проявяват и интересите на една клика, която очевидно желае да сложи ръка над стадиона.

Уважаеми Ботевисти, за пореден път заявяваме – възприемаме атаките срещу всеки един от нас като атака срещу всички! Няма да се предадем, защото нашата битка е чиста и безкористна. Искаме нещо съвсем просто и логично – Колежа да е на „Ботев“ и на никой друг! И вярваме, че ще го постигнем!

Сдружение „ПФК Ботев“