Планът за превземането на Сдружението няма да успее!

УВАЖАЕМИ БОТЕВИСТИ,

В заключение на написаното от нас през последните дни бихме желали да Ви обърнем внимание на още няколко неща.

Освен разказаното дотук искаме да напомним, че Сдружение ПФК Ботев е приемник след 1990 г. на историята и автентичността на ФК Ботев – Пловдив, основан през 1912 г. Сдружението възстанови футболната дейност на клуба след фалита му през 2010 г. Сдружението поддържа съществуването на клуба в периодите на финансова криза, търсейки нови партньори за неговото функциониране. Сдружението е в основата на всички инициативи, свързани с Колежа, и е активен участник в осигуряване финансирането на строителството на новия ни стадион, както е и ревностен защитник на запазване правото на собственост на Община Пловдив върху съоръжението.

В последните няколко месеца Сдружението работи в синхрон с мажоритарния собственик и с Борда на директорите на ПФК Ботев АД. От времето, когато КТБ бе генерален спонсор на отбора, в Ботев не е имало такава финансова стабилност. Целта ни е с общи усилия на първо време да върнем славата на Ботев като един от най-силните клубове в България, с най-романтичния и красив футбол. Да играем за купи и титли, да реализираме запомнящо се ежегодно участие в европейските турнири.

Всичко това не се харесва на група хора, които ако се интересуват от футбол и от ПФК Ботев, повече се интересуват от друго – чрез превземането на футболния клуб посредством изгонване на „руснаците“ и придобиване на акциите им да си осигурят владението и ползване на стадиона в свой личен и корпоративен интерес. За тяхно съжаление преобладаващата част от феновете на Ботев ги припознаха като новите Христоловци и неколкократните им опити за преврат се провалиха.

Затова сега е активиран заобиколен начин за превземането на Сдружението – чрез обругаването му и едновременно организирано корпоративно вкарване на специално подбрана група нови членове по подобие на случилото се на общото събрание на Сдружението през 2018 г. Безсилието на тези хора засега води до прилагане на хулигански прояви, състоящи се в среднощно шарене по сгради, телефонни заплахи, причакване пред жилищата и др., целящи сплашване на членове на Сдружението и неговото ръководство.

Вярваме в откритостта и публичността, затова и излизаме с това обръщение. На по-късен етап ще Ви представим нови доказателства за случващото се, с които ще запознаем не само обществеността, но и правоохранителните органи. Силата е в истината, пазете Ботев Пловдив, пазете Сдружението! 

УС на Сдружение ПФК Ботев