Регистрирахме емблемата Ботев Пловдив

Сдружение „ПФК Ботев“ се сдоби с решение за регистрация на комбинирана търговска марка – клубната емблема от 1989 година. Досега тя бе във владение на фалиралото вече акционерно дружество на Димитър Христолов „ПФК Ботев 1912“ АД.

Марката е комбинирана, което означава, че са защитени както слово/надпис, така и елементите на изображението в цялост и в конкретни цветове.

От датата на заявката – 03.04.2018 г,. се счита, че тази марка е собственост на Сдружение „Професионален футболен клуб Ботев“ .

Във връзка с точно регистрираното изображение от гледна точка на правото върху марката – регистриран е вариантът, в който пише – „1912“, като има варианти, в които пише „ФК“ или има по-различна футболна топка.

Такива разлики се считат за незначителни и марката /емблемата може да се използва и в двата варианта. Националното патентно ведомство приема, че регистрирани марки без претенция за цветове могат да се използват във всички багри т.е. да има и разлика в нюанса на жълтото – също не е значителна разлика. Още повече, че цветовете излизат различно на различен вид хартия, с различна резолюция и т.н.

Идеята на регистрацията на марка е при общата визия на комбинираната марка, да не може да въведе потребителя във заблуждение.

Сдружението може да използва емблемата в различни варианти и дори с разлики в цвят и/или допълнителен надпис.

Идеята е да се спре използването на марката/емблемата от нерегламентирано търговско ползване.

Честито! Остава в нашите ръце да извършим реални действия по защита на марката.

Весели празници!

И нека следващата 2019 година да е още по-успешна за любимия ни отбор!